T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - Küçükçekmece İMKB Yavuz Sultan Selim Ortaokulu

Tarihçe

Küçükçekmece İMKB Yavuz Sultan Selim Ortaokulu

18-01-2022  
 

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

 

   Okulumuzun yapımı T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Yatırımlar Dairesi Başkanlığı tarafından planlanmış ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın katkılarıyla yapılmıştır. Okulumuzun 2005 yılında MAS İNŞAAT tarafından yapımına başlanmış olup, okulumuz 2007 Mart ayında Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edilmiştir. Okulumuz, Ağustos ayında aldığı Küçükçekmece İMKB Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu adıyla ilk kez 2007/2008 ders yılında faaliyete geçmiştir.

   Okulumuza İMKB Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu adı verilmiş olup, yapımındaki katkılarından dolayı İMKB önadı getirilmiştir. Türk Tarihinde önemli bir Türk şahsiyeti olan Yavuz Sultan Selim Han'ın kişiliği, devlet adamlığı, ülkesine yapmış olduğu hizmetler sebebiyle hem onun adını yaşatmak hem de öğrencilerimiz içerisinden Yavuzlar yetiştirebilmek fikriyatıyla bu isim verilmiştir.       

   Okulumuz açıldığı 2007–2008 ders yılı itibarıyla 10 sınıf öğretmeni, 8 branş öğretmeni, 1 anasınıfı öğretmeni ve 2 idareciyle eğitim-öğretime başlamıştır.

   Okulumuz yaklaşık 100 birimden meydana gelmekte olup, okulumuzda 31 derslik, 1 Kütüphane, 1 Görsel Sanatlar Dersliği, 1 Müzik Atölyesi(TBA) , 1 Drama Atölyesi (TBA) ,1 Çok Amaçlı Salon, 2 Fen Laboratuarı, 1 Teknoloji Tasarım-Atölyesi, 1 Bilgi Teknoloji Sınıfı bulunmaktadır.

   Okulumuz adını aldığı Türk büyüğü YAVUZ SULTAN SELİM Han'ın adını yaşatmak ve vatanımıza, bayrağımıza bağlı, Atatürk ilke ve inkılâplarını özümsemiş insanlar yetiştirmek için eğitim camiasında yerini almış, hedef ve ilkelerini belirleyerek çalışmalarını sürdürmektedir.

 
   
   
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.01.2022 - Güncelleme: 18.01.2022 15:19 - Görüntülenme: 523
  Beğen | 1  kişi beğendi