İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - Küçükçekmece İMKB Yavuz Sultan Selim Ortaokulu

Ferhat UÇAR - Okul Müdürü

1965 Yılında Giresun-Tirebolu´da doğdu.İlk ve ortaokulu Tirebolu´da okuduktan sonra lise eğitimini İstanbul Esenler İbrahim Turhan Lisesinde tamamladı.

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliğini 1988 Yılında bitirdi.2013 Yılında İstanbul Aydın Üniversitesinde Eğitim Yönetimi alanında Yüksek Lisans yaptı.

1989 Yılında başladığı öğretmenlik hayatında 2 yıl Osmaniye-Sumbas Ortaokulunda,3 Yıl Gümüşhane Torul Demirkapı İlköğretim Okulunda Tarih Öğretmenliği yaptı.

1994 yılında İstanbul Bağcılar Orhan Gazi Lisesinde 4 yıl Müdür Yardımcılığı,1 yıl Okul Müdürlüğü yaptı.1999-2010 yılları arasında Bağcılar Tiryaki Hasan Paşa İlköğretim Okulu,2010-2012 yılları arasında Esenler Türk-İsveç Kardeşlik İlköğretim Okulu, 2012-2014 yılları arasında Başakşehir TOKİ Kayaşehir Mevlana İlköğretim Okulu,2014-2023 yılları arasında Küçükçekmece 700.Yıl Osmangazi Ortaokulu okul müdürü olarak çalıştı.

31 Temmuz 2023 tarihi itibariyle Küçükçekmece İMKB Yavuz Sultan Selim Ortaokulunda okul müdürü olarak göreve başladı.

29 yıllık idarecilik hayatı boyunca Milli Eğitim Bakanlığı,Valilik,Kaymakamlıklar,İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince Aylıkla Ödül,Üstün Başarı Başarı,Takdirname ve Teşekkür Belgeleriyle 24 defa ödüle layık görüldü.